من را در شبكه هاي اجتماعي دنبال كنيد

یکی از مشکلات اساسی برای رانندگان خودرو به کلاچ و ترمز مربوط می‌شود. ایده استفاده از سیستم‌های پیشرفته برای حل معضل کلاچ و ترمز در شهرهای پرترافیک توسط شرکت‌های خلاق در زمینه طراحی خودرو به مرحله تولید رسید. در واقع کلاچ برقی به نوعی دستگاه الکترومکانیکی گفته می‌شود که قابلیت نصب بر روی انواع خودرو را دارد و با بهره‌گیری از این سیستم دیگر به کلاچ و ترمز نیازی نیست.

این سیستم مکانیزمی شبیه به گیربکس اتوماتیک دارد، با این تفاوت که در گیربکس اتوماتیک پس از حرکت خودرو دیگر کلاچ و ترمز نیازی نیست و تعویض دنده کاملاً اتوماتیک انجام می‌شود. اما در سیستم کلاچ برقی فقط عمل کلاچ‌گیری به صورت اتوماتیک انجام شده و راننده باید تعویض دنده (افزایش دنده و معکوس کردن) را به صورت دستی انجام دهد. بنابراین در سیستم کلاچ هوشمند یا کلاچ اتوماتیک تنها عمل کلاچ‌گیری به صورت خودکار انجام خواهد شد و دیگر به نیم کلاچ کردن برای تعویض دنده توسط پا نیازی نیست.

ویژگی‌های کلاچ برقی

ویژگی‌های کلاچ اتوماتیک هوشمند شامل قسمت‌ها و بخش‌های متنوعی از انواع کلاچ برقی است که به شرح زیر می‌باشد.

  • قیمت بسیار مناسب
  • افزایش عمر صفحه کلاچ
  • رانندگی آسان
  • پیشگیری از کمردردهای مزمن ناشی از کلاچ‌گیری
  • کلاچ‌گیری خودکار در ترافیک و نیم کلاچ در سربالایی
  •  عدم تغییر در سیستم گیربکس و دیفرانسیل خودرو
  • قابلیت جا به جایی سیستم از یک خودرو به خودروی دیگر
  • امکان خاموش کردن سیستم و رانندگی به صورت کلاچ‌گیری معمولی
  • قابل نصب بر روی خودروهای روز و قدیمی
  • تشخیص دنده خلاص به صورت هوشمند
  • عدم نیاز به کالیبراسیون و تنظیم اولیه
  • قابلیت تنظیم نیم کلاچ به صورت دلخواه
  • کاهش مصرف سوخت در ترافیک مطابق با الگوی راننده ماهر
  • سرعت کلاچ‌گیری بسیار بالا

عملکرد کلاچ اتوماتیک

شاید این سؤال ذهن شما را درگیر کرده است که مکانیزم عملکرد کلاچ برقی به چه صورت انجام می‌شود؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که سیستم کلاچ هوشمند از ECU خودرو اطلاعات دور موتور را دریافت می‌کند تا در زمان زیاد شدن دور موتور خودرو به صورت اتوماتیک عمل نیم کلاچ انجام شود و وقتی دور موتور به بالاترین میزان مناسب برای تعویض دنده رسید، عمل نیم کلاچ به تمام کلاچ تبدیل شده تا دنده به صورت دستی توسط راننده تعویض شود.

این موضوع برعکس هم با پایین آمدن دور موتور به صورت اتوماتیک سبب رها شدن کلاچ خودرو می‌شود. لازم به ذکر است که سیستم برقی کردن کلاچ خودرو فقط در افزایش و کاهش دنده عمل نمی‌کند و در مواقعی که نیاز به بالا رفتن از شیب است عمل نیم کلاچ را انجام می‌دهد و یا زمانی که ترمز ناگهانی صورت می‌گیرد

اجزای کلاچ اتوماتیک هوشمند

کلاچ هوشمند از چندین بخش مختلف تشکیل شده است. شستی روی دسته دنده به عنوان جز پرکاربرد این سیستم به شمار می‌آید و راننده مستقیماً با آن سر و کار دارد. با نصب سیستم موتور کلاچ برقی بر روی خودرو شستی برقی مناسب با کلاچ اتوماتیک جایگزین سر دنده معمولی می‌شود. روی این سر دنده برقی یک شستی وجود دارد و زمانی که راننده خودرو قصد حرکت دارد باید ابتدا شستی روی دسته دنده را فشار دهد و خودرو را در دنده 1 قرار داده و سپس پدال گاز را فشار دهد. در مرحله بعد مکانیزم سیستم کلاچ هوشمند با دریافت اطلاعات دور موتور از ECU خودرو مقدمات لازم به منظور تعویض دنده را برای راننده فراهم می‌کند.

آیا کلاچ برقی خوب است؟

کلاچ برقی خودرو راحتی زیادی را برای شما فراهم می‌کند، اما به یاد داشته باشید که در گذشته این آسایش و راحتی تنها به مدت کوتاهی ختم می‌شد. در سری‌های اول برقی کردن کلاچ در ایران استفاده از آن تا حدودی مشکل بود و روی هر خودرو عملکرد مشابهی نداشت. اما طی سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری در ساخت این دستگاه رخ داد که در دراز مدت موجب آسایش رانندگان شد و همه این پیشرفت‌ها نتیجه سال‌ها تحقیق و آزمایش شرکت‌های داخلی سازنده کلاچ برقی بر روی انواع خودرو است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.