من را در شبكه هاي اجتماعي دنبال كنيد

امروزه انواع ورق ام دی اف به‌دلیل کم‌هزینه بودن، جایگزین مناسبی برای چوب هستند. ام دی اف برخلاف چوب، هیچ نوع گره، دانه یا تاب‌خوردگی ندارد و سطح صاف آن به‌راحتی اره می‌شود. از این رو برای ساخت درب کمدها و کابینت‌ها به‌طور گسترده استفاده می‌شوند.

ام دی اف نوعی محصول چوبی کامپوزیت است که از باقیمانده چوب سخت و چوب نرم به‌ هم چسبیده با موم و رزین تحت فشار ساخته می‌شود. از انواع ورق mdf در صنایع ساختمانی، مبلمان‌سازی و کاربردهای مشابه استفاده می‌شود.

ام دی اف مقرون‌به‌صرفه‌تر از چوب و نئوپان است و در جایی که سطوح نیاز به رنگ‌آمیزی دارند انتخاب بهتری است. با آچاره همراه باشید تا با ریز مشخصات انواع ام دی اف و کاربرد آن‌ها بیشتر آشنا شوید.

ورق ام دی اف چیست؟

ام دی اف مخفف عبارت medium density fiberboard به معنای «تخته فیبر با چگالی متوسط» است. ام دی اف شبیه چوب واقعی است که مستقیماً از درخت بریده شده است. اما در واقع قطعات چوب بازیافتی است که با چسب تحت شرایط دما و حرارت بالا به هم فشرده شده‌اند.

ورق ام دی اف مزایای زیادی دارد و در ساخت مبلمان، کابینت، کمد و تخت به‌کار می‌رود. ام دی اف سبک‌تر از چوب است، در هوای مرطوب تغییر شکل نمی‌دهد و مورد حمله موریانه‌ها قرار نمی‌گیرد.
هچنین بخوانید: قیمت ورق ام دی اف

انواع ورق ام دی اف

انواع ورق ام دی اف از نظر ضخامت، روکش و کاربردی که دارند طبقه‌بندی می‌شوند. به‌طور کلی ورق‌های ام دی اف موجود در بازار در ضخامت‌های مختلفی عرضه می‌شوند. برخی ورق‌ها نازک و برخی ورق‌ها ضخیم‌تر هستند و کاربردهای متفاوتی دارند.

علاوه‌بر ضخامت، انواع ورق ام دی اف از نظر نوع روکش هم با هم تفاوت دارند. روکش به‌کار رفته روی ورق ام دی اف به زیبایی و استحکام آن کمک می‌کند. این فرآورده‌های چوبی از نظر ظاهری هم متنوع هستند و بسته به روکش به‌کار رفته، برای مصارف مختلفی کاربرد دارند.

در ادامه این مقاله انواع ورق ام دی اف را از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار می‌دهیم.

انواع ورق ام دی اف از نظر ضخامت

در ابتدای کار با انواع ورق ام دی اف نازک و کاربرد آنها آشنا شویم. نازک‌ترین نوع ورق ام دی اف کلاس A است که کاربردهای ویژه‌ای دارد. از این نوع ام دی اف در ساختن کف‌پوش و دیوارپوش، دیواره‌های پشت کتابخانه، پشت کابینت و رویه خارجی درهای چوبی استفاده می‌شود.

ضخامت انواع ورق ام دی اف خام به‌طور کلی بین 3 میلی‌متر و 38 میلی‌متر است. پر مصرف‌ترین نوع ورق ام دی اف با ضخامت 16 میلی‌متر است که برای ساخت کابینت آشپزخانه کاربرد دارد. برای ساخت اپن و کانتر از ورق‌های ضخیم‌تر ام دی اف استفاده می‌شود.

انواع ورق ام دی اف و روکش آنها

همانطور که اشاره کردیم؛ انواع ام دی اف با روکش‌های مختلفی تولید می‌شوند. مهم‌ترین مزیت روکش ام دی اف افزایش زیبایی و استحکام آن است و مقاومت ورق را افزایش می‌دهد. ورق ام دی اف خام به‌تنهایی زیبایی ندارد و باید روکش مناسب روی آن کشیده شود.

روکش ورق ام دی اف مانع نفوذ گرما، رطوبت، حشراتی مانند موریانه و عوامل مخرب به بافت چوب می‌شود. در بعضی نمونه‌های ورق ام دی اف از رنگ به‌جای روکش استفاده می‌شود. این نوع ورق‌های ام دی اف گران‌تر و البته باکیفیت‌تر هستد.

ام دی اف پلی اورتان یا ام دی اف پلی استر از انواع ام دی اف‌های رنگ‌شده هستند. در حالت کلی، روکش ام دی اف از رنگ به‌صرفه‌تر است و بیشتر در صنعت کابینت‌سازی کاربرد دارد. در ادامه مقاله با انواع ورق mdf از نظر نوع روکش آشنا خواهیم شد.

1. انواع ورق ام دی اف با روکش لمینت

یکی از رایج‌ترین روکش‌ها برای انواع ورق ام دی اف لمینت است. ام دی اف با روکش لمینت در ساخت کابینت و کمد دیواری کاربردهای گسترده‌ای دارد. لمینت ترکیبی از پلاستیک رزین و لایه‌های کاغذی نازک است.

روکش لمینت مقاوم است و در مقابل رطوبت نفوذ‌ناپذیر است؛ البته اگر خراشیده نشود و آب راهی به بافت چوب پیدا نکند. روکش لمینت از تنوع طرح و رنگ بالایی برخوردار است و طراحی‌های مختلفی را می‌توان با آن اجرا کرد.

 لمینت ورق ام دی اف در دو نوع براق و ما

2. ورق ام دی اف با روکش اکریلیک

روکش اکریلیک ظاهری براق و شفاف دارد و روی انواع ورق ام دی اف خام کشیده می‌شود. اکریلیک در واقع نوعی ترموپلاستیک و ترکیبی از اکریلیک تری هیدرید آلومینیوم و رزین‌های اکریلیک است. روکش اکریلیک به‌صورت وکیوم روی ورق ام دی اف خام چسبانده و روکش می‌شود.

روکش اکریلیک از روکش هایگلاس شفاف‌تر است و تنوع رنگ بالایی دارد. علاوه‌بر این بسیار مقاوم است و با دستمال مرطوب به‌راحتی تمیز می‌شود. کابینت‌های ساخته‌شده با ام دی اف روکش اکریلیک استحکام بالایی دارند و درخشان و شفاف هستند.

روکش اکریلیک با وجود مقاومت و تنوع رنگ بالا، کمی گران‌تر از روکش هایگلاس است. همچنین اگر ضربه محکمی به آن وارد شود ممکن است آسیب ببیند. با این حال برای روکش ام دی اف کابینت آشپزخانه کاربردهای زیادی دارد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.